Türk Halkbilimi

ANA SAYFA

LİSANS PROGRAMLARI VE PUAN TÜRLERİ


TÜRK HALKBİLİMİ

SÖZ


Bölümün kurulma gerekçesi, Türk folklorunun bilimsel bir alan olarak araştırılıp değerlendirilmesine ve UNESCOnun bu alandaki çalışmalarına katkı sağlamaktır. UNESCOnun, 17 Ekim 2003 tarihli 32. Genel Konferansında kabul ettiği “Somut Olmayan Kültürel Mirasın Korunması Sözleşmesi”; kültür öğelerinin araştırılmasını, derlenmesini; bu öğelerin korunabilmesi için arşiv ve dokümantasyon merkezlerinin oluşturulmasını, müzelerinin kurulmasını,  halkbilimi disiplininin kapsamına giren bilgi ve yaklaşımların öğretim kurumlarının programına alınmasını ve kitle iletişim araçlarında yer almasını öngörmektedir. Türk Halkbilimi Bölümü bu sözleşmede öngörülen bütün konularla ilgili sistemli çalışmalar yapmaktadır.

Türk Halkbilimi Araştırma ve Uygulama merkezinin kurduğu “Somut Olmayan Kültürel Miras Müzesi”ne bölüm bilimsel katkı sağlamaktadır. Müze ilgililerin ziyaretine her gün açıktır; müzenin bakımı, korunması ve tanıtımında bölümün yüksek lisans öğrencileri çalışmaktadır. Bunun yanı sıra Türk Halkbilimi Araştırma ve Uygulama Merkezi tarafından bilimsel editörlüğü yapılan ve uluslararası beş indeks tarafından taranmakta olan “Millî Folklor” dergisine de bilimsel katkı sağlanmaktadır. Türk Halkbilimi bölümü mezunları; sözlü anlatılar, gelenekler, inançlar, toplumsal uygulamalar ve ritüeller, gösteri sanatları, el sanatları gibi çeşitli kültür alanlarında uzmanlaşmış olacaklardır.

Bölümün mezunları; özel ve devlete ait tüm eğitim kurumlarında halkbilimi öğretmenliği; medyada somut olmayan kültürel miras program yapımcılığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı bünyesinde folklor araştırmacılığı ve açık hava müze uzmanlığı, turizm alanında kültürel animasyon tasarımcılığı, özel sektöre ait kültür merkezlerinde somut olmayan kültürel miras yöneticiliği gibi pek çok alanda çalışabilecektir.

BÖLÜMÜN BULUNDUĞU ÜNİVERSİTELER VE BÖLÜM NETLERİ İÇİN         TIKLAYINIZ

Copyright Adana Kız Lisesi Rehberlik Servisi© <2024>, <Ahmet Hilmi İMAMOGLU>

This help file has been generated by the freeware version of HelpNDoc